Ratsukangas

HENKILÖKUNTA

Kati Kemppainen

Kati on oululainen ratsastuksenohjaaja, joka on valmistunut Ypäjän hevosopistolta 2012. 
Valmistumisensa jälkeen hän on työskennellyt säännöllisesti ratsastuskouluissa Etelä- ja Pohjois-Suomessa. Kati vastaa Ratsukankaan toiminnasta ja on yrityksen toinen omistaja.

Opettajana hänen vahvuuksiinsa kuuluu monipuolinen osaaminen. Opettajana hän on kannustava, mutta napakka ja tavoitteena on tyytyväisesti liikkuva hevonen ja oivalluksen saanut ratsastaja. Katin haave on suorittaa ratsastuksenopettajan tutkinto lähitulevaisuudessa. Intohimoinen kenttäratsastaja valmentautuu säännöllisesti kolmessa lajissa, joten hänellä on takataskussaan suuri työkalupakki koulu-, este- ja kenttäratsastuksen osalta.

Katilla on kaksi omaa hevosta.
Tammat Kvatra ”Cara” ja Patna ”Piitu”. Persoonalliset neidit nähdään ratsastajansa kanssa kisoissa kouluradalla heA tasolla ja rataesteillä sekä kenttäkilpailuissa 100cm tasolla.

Ratsastajana, tallinpitäjänä ja opettajana hän on tarkka perusasioista. 
”Eihän talokaan pysy pystyssä ilman kunnon kivijalkaa.”

Milla Kiviranta

Milla Kiviranta on valmistunut ratsastuksenohjaajaksi Kiuruvedeltä. Opettajana Milla on tsemppaava ja hänen tunneillaan keskitytään perusasioihin monipuolisesti. Milla on kilpaillut hevosellaan Carmenalla esteratsastuksessa kansallisella tasolla 115cm saakka. Kouluratsastuksessa hän on kilpaillut aluetasolla he A:n saakka.

Linda Granroth

Linda Granroth on koulutettu ratsastuksenohjaaja ja hevostenhoitaja. Hän opiskeli molemmat tutkinnot Ypäjän Hevosopistolla vuosina 2015-2018, ja työskentelee nyt alalla kevytyrittäjänä yliopisto-opiskelun ohella. Tulevaisuuden tavoitteena on jatkaa hevosalan opintoja ratsastuksenopettajaksi.

Opettaessaan Linda kiinnittää huomiota ratsukon keskinäiseen kommunikointiin, eli tietoiseen istuntaan, keskustelevaan apujenkäyttöön ja hevosen perusliikkumisen laatuun, jotta ratsastustunti on mielekäs kokemus sekä hevoselle että ratsastajalle. Hän haluaa myös itse kehittyä ratsastajana ja treenaa oman hevosensa Luminan kanssa sekä koulu- että esteratsastusta, ja opettaakin mielellään molempia lajeja.

Ari Kemppainen

Ari on vienyt tyttärensä Katin ratsastustunnille Saaran tallille viime vuosituhannella. Nykyään hän omistaa toisen puoliskon tyttärensä ratsastuskoulusta, joka toimii vanhan kotitallin naapurissa.

Näppärä monitoimimies on vuosien saatossa oppinut läjän hevosmiestaitoja, joten tarvittaessa hänellä pysyy käsissä riimunnaru ja talikko. Ratsukankaalla Arin työnkuvaan kuuluu alueiden- ja rakennusten kunnossapito. Hän harrastaa hiihtoratsastusta ja arkityönään toimii sähköasentajana. 

Anna Mikkonen

Helmi-Nella Rantsi

Helmi on lukiossa opiskeleva nuori, jonka työnkuvaan ratsukankaalla kuuluvat pääasiassa tuntiavustajan työt. Vapaa-ajalla hän kehittää osaamistaan ratsastuksen parissa treenaamalla ratsastuskoulun Prooke-hevosella.

Kuva: Sanni Alaraasakka

Monica Nuojua

Kuva: Sanni Alaraasakka

Santra Palosaari

Amanda Leinonen

Janetta Salin

Alma Ratas

Tallikissat Hipsu ja Iitu

Iitu
Hipsu
Siirry sivun alkuun